Anasayfa YAHYALI TİCARET ODASI KAYSERİ İLİ VE İLÇELERİ ORTAK MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

KAYSERİ İLİ VE İLÇELERİ ORTAK MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

TOBB.Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanlığında Kayseri İli ve İlçeleri Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 02.06.2020 tarihinde weribar yöntemi ile gerçekleştirildi. Toplantıya Yahyalı Ticaret Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koyuncu ile birlikte Meclis üyelerimiz ve Meslek Komitesi üyelerimizde katıldılar.
“Dünya ile birlikte Kovid-19 Pandemi sürecini Ülke olarak hepimiz hem ekonomik hemde psikolojik ağır şekilde hissettik.
Çok şükür, şimdi normalleşme sürecini konuşmaya başladık. Bu süreçte, TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu öncülüğünde ekonomi için hazırlanan destek paketlerine katkı sağladığımız gibi, şimdi de normalleşme sürecinin planlanmasına da hep birlikte katkı sağlıyoruz.
Kuşkusuz burada, sağlık ile geçim arasındaki dengeyi ayarlamamız gerekiyor. Normalleşme sürecini de iyi planlanmış bir şekilde yürüttüğümüz takdirde, bu süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. İnşallah bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız”.
Özel sektörümüzün yaşadığı sorunlar Sayın TOBB Başkanımızın olağanüstü gayretleri ile Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlıklarımıza aktarıldı. Bu noktada Devletimize ve gece gündüz demeden sorunlarımızın çözümü noktasında gayret gösteren Sayın Hisarcıklıoğlu Başkanımıza Kayseri iş dünyası adına teşekkür ediyoruz. Tüm dünyanın mücadele ettiği Kovid-19 salgınının ticari hayata etkilerini hep birlikte asgariye indirmek için çalışıyoruz.
Sayın Hisarcıklıoğlu Başkanım, Üyelerimizden gelen talep ve sorunları bizlere iletme fırsatı verip böyle bir toplantı düzenlediğiniz için teşekkür ediyor, Tarafımıza ulaştırılan istekleri sizlere müsaadelerinizle açıklamak istiyorum.
-Covid 19 hastalığının iş kazası kapsamında olmaması.
-Mücbir sebep sürelerinin uzatılması gerekmektedir.
-Salgın bitinceye kadar SGK, Bağkur ve Vergi borçları 1 yıl ertelenmesi gerekmektedir.
-Ticari araçlarda MTV 2020 yılı için kaldırılmalıdır.
-Kısa çalışma ödeneği üç ay daha uzatılması gerekmektedir.
-Ötelendirilen vergi ve SGK borçlarının yeniden yapılandırılması gerekmektedir.
-Sanayide ve ticarette kullanılan enerji ve doğalgaz ödemelerinin ötelenmesi gerekmektedir.
-E-Haciz işlemlerinin ertelenmesi gerekmektedir.
-Salgın geçene kadar Nakliyeciye ÖTV’siz akaryakıt verilmesi gerekmektedir.
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz hususlarda Sayın Başkanımızın Bakanlıklar nezdinde gerekli girişimde bulunarak destek olmasını talep ediyoruz.” dedi.